5 tips för fokus som du inte redan har hört

Vi alla vet att Pomodoro-tekniken, att dricka vatten och att meditera förbättrar ditt fokus. I den här artikeln talar vi om några olika sätt du kan förbättra ditt fokus som du inte redan har hört!

1. Läs mer

Läs en bok istället för att se på en film. Läs dagens nyheter istället för att scrolla på Instagram. Köp en bok istället för en onlinekurs. När du läser mer förbättras din förmåga att fokusera visar flera studier.

2. Släng onödiga saker

Röra och onödiga saker omkring dig skapar distraktioner vilket är fienden av fokus. Att rensa och organisera din arbetsyta och rummet du jobbar i kan göra det betydligt enklare för dig att fokusera. Samma sak gäller dina digitala enheter som du använder för jobbet.

3. Planera tid för att slappna av

Du behöver inte fokusera hela tiden, och ett av de bästa sätten att fokusera i stunden är faktiskt att veta att du inte kommer behöva göra det för alltid. Det är viktigt att du planerar in tid där du medvetet slappnar av utan att känna att du slösar tid. Livet handlar om balans!

4. Tugga tuggummi

Känner du dig lite sömnig? Istället för att ta en kopp kaffe till kan du tugga på ett tuggummi. Att tugga på ett tuggummi kan göra att du blir alertare och därför kan fokusera bättre. Väljer du dessutom mint har det i sig fördelar för fokus.

5. Lägg undan mobilen i ett annat rum

Nej, det räcker inte att du stänger av den. Våra hjärnor är ändå vana vid att mobilen erbjuder roliga, spännande saker, så därför är det bäst att du placerar den någonstans du varken ser eller når den. Då blir det enklare att glömma om du har fått några meddelanden eller inte och du kan istället fokusera på det du vill få gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.