Behändiga tips för dig som vill sluta röka

Att röka är inte bara katastrofalt för ens hälsa, det är också oerhört dyrt. Att vilja sluta röka är vanligt samtidigt som det är allt annat än enkelt att bara lägga cigaretterna bakom sig för gott. Det finns dock några saker som man kan tänka på och göra för att hjälpa

Bland det viktigaste att tänka på är dock att det ofta kan ta lite tid att sluta röka. Det är inte heller ovanligt att man misslyckas några gånger innan man lyckas skaka av sig vanan för gott. Samtidigt så är den bästa tiden att försöka sluta alltid just nu. Både din kropp och din plånbok kommer att tacka dig i det långa loppet.

Alternativ

Ett alternativ som blivit väldigt populärt på senare år är E-cigaretter, eller Vapes som de ofta kallas i folkmun. Dessa E-cigaretter värmer upp en vätska som man sedan andas in precis som med en vanlig cigarett och som går att få med olika styrkor av nikotin. Detta kan sedan användas som ett sätt att dra ner på sitt rökande för att sedan sluta helt och hållet. Även om dessa E-cigaretter inte är ofarliga så är dessa långt mycket bättre för kroppen. Här hittar du E-cigaretter och Vapes om du känner att detta kan vara någonting för dig. Många känner att detta fungerar bättre än att gå över till nikotintuggummin eller liknande.

Att trappa ner

Om du röker uppemot ett paket cigaretter om dagen så är bland det smartaste man kan göra att trappa ner på hur mycket man röker till en början. Sätt en daglig ranson eller budget på hur många cigaretter du får röka och trappa sedan ner detta dagsvis eller veckovis. Att röka en cigarett mindre om dagen är inte särskilt svårt men det kommer efter bara några dagar att bli väldigt jobbigt. Att isället minska antalet cigaretter var tredje dag eller veckovis ger dig därför väldigt mycket bättre chanser att lyckas. Om du vill ha mer tips så kan du klicka dig in på 1177’s hemsida för fler praktiska råd.

Försöka identifiera vanemönster

Ofta när man har rökt under en längre period så röker man många cigaretter på grund av en vana. En cigarett efter lunchen, en på väg hem från jobbet och en när man kommer hem. Genom att försöka bryta dessa vanor så kan man ge sig själv mycket bättre förutsättningar med att lyckas sluta röka

Ge inte upp

Att sluta röka kommer att vara jobbigt. Vissa har det svårare än andra, men det kommer inte att vara en dans på rosor hela vägen. Men genom att börja med att trappa ner och med tillräckligt mycket fokus och dedikation till uppgiften så kommer det att gå vägen. Det finns även en hemsida som är helt och hållet dedikerad till att hjälpa människor att sluta röka om du känner att du vill ha tips kring olika nikotin alternativ eller bara vill ha mer tips och stöttning:    https://www.slutarokalinjen.se/ och man kan även ringa till deras växlar för att få personliga råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.