Cannabisolja är ett naturligt kosttillskott som kan hjälpa dig att må bättre och få bättre fokus 

Cannabisolja, eller CBD-olja som det egentligen heter, är ett kosttillskott som har blivit väldigt populärt världen över, och som på senare år också har gjort braksuccé på den svenska marknaden. Men vad är det egentligen för någonting, och vilka effekter kan man få av det? 

Till att börja med bör vi säga att CBD-olja är helt lagligt, även om det produceras från cannabisplantor. Detta har att göra med att CBD inte är den aktiva delen av cannabisplantorna, och medför därmed inget rus. CBD-olja har använts inom traditionella kulturer och mediciner under en oerhört lång tid, och används främst på grund av dess smärtstillande och antiinflammatoriska effekter. Det har i studier visat sig att människor som lider av muskelkrämpor och andra kroniska smärtproblem har fått effektiv lindring av CBD-olja. 

CBD-olja är helt säkert att ta 

CBD-olja utvinns av cannabisplantor, men är inte en narkotikaklassad substans. Detta betyder att de risker som i vanliga fall är assosierade med cannabis är bortblåsta eftersom det som orsakar ett rus, det aktiva ämnet THC, inte finns närvarande över huvud taget i CBD-oljor som man köper på den svenska marknaden. Detta betyder att du inte bryter mot någon lag, och du inte kommer att känna dig påverkad. Du kan alltså köra bil och fungera helt normalt, trots att du tar CBD-olja. 

Var kan jag köpa CBD-olja?  

Idag så kan man köpa CBD-olja på apotek och hälsobutiker, men du gör dig själv en otjänst om du inte beställer från en specialiserad återförsäljare online. Där är det oftast samma kvalitet till mycket förmånligare priser, och dessutom så får du det från ett företag som har blivit marknadsledande genom att erbjuda CBD-produkter. Du hittar deras hemsida på länken som följer, och där kan du sedan själv klicka dig in på det som du är intresserad av: https://raworganics.se/   

Hur tar man CBD-olja? 

CBD-olja har ingen stark smak eller liknande, utan kan enkelt och fördelaktigt blandas ner i exempelvis kaffe eller yoghurt för att sedan intas i samband med ätande eller drickande. CBD-olja tar i regel några veckor innan man börjar känna av en effekt, även om vissa känner av smärtlindringen marginellt efter bara några dagar. Det är därför viktigt att om du bestämmer dig för att testa på CBD-olja att du inte ger upp efter några dagar, utan att du regelbundet tar det i alla fall en månad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.