En snabbguide till hemmakontor

Även om vi på många sätt äntligen är framme på andra sidan om coronapandemin är det fortfarande många som arbetar hemifrån en stor del av sin arbetstid. I och med detta är det viktigt att man har ett ordentligt hemmakontor där man kan spendera mycket tid och samtidigt bibehålla en hög grad av fokus.  

I den här texten kommer vi att gå igenom några saker som är bra att veta när det kommer till hemmakontor och hur man kan tänka när man inreder en arbetsplats i sitt eget hem. En viktigt sak är dock att man behöver se till att äta nyttigt och beställa hem matlådor från catering Stockholm kan vara ett alternativ. 

En bekväm stol är livsviktigt  

Sannolikheten för att du kommer sitta en hel del timmar i din stol på ditt hemmakontor är mycket hög, och således är det också oerhört viktigt att du ser till att skaffa dig en stol som är bekväm och ergonomisk. En bra ergonomi är en nyckelfaktor i att undvika ont i rygger och liknande och det är värt varenda krona man spenderar på en lite dyrare och proffsigare modell.  

Inred kontorsytan på ett sätt som gör att du kan fokusera och är produktiv 

På våra arbetsplatser är det vanligt att vi är lite extra noggranna med att hålla det rent och snyggt och kanske till och med inreder våra kontorsplatser på ett sätt som vi tycker är fint. Om detta beror på att man vill få till en lite hemtrevligare känsla på en plats där man spendererar en hel del tid eller om det primärt har att göra med att andra människor faktiskt ser hur det ser ut på ens kontorsyta är en fundering för en annan artikel.  

Det som dock är viktigt är att du ser till att inreda  kontoret på ett sätt som gör att du känner att du kan fokusera och kan vara produktiv. Här behöver man själv fundera kring vad detta kan vara för någonting och vad man vill ha på sitt hemmakontor för att maximera möjligheterna till produktiva arbetsstunder. Kanske vill du ha det stilrent eller så behöver du tillgång till papper och penna, tillsammans med en massa anant? 

Städa av skrivbordet varje dag när du är färdig 

Att ha ett rent och fint skrivbord att sätta sig vid när man ska börja arbeta för dagen gör det lättare att slappna av. Precis som att man behöver städa sin dator med jämna mellanrum för att den ska fortsätta vara effektiv behöver man också hålla det 

Se till att din kontorsyta enbart är till för arbete 

Om man arbetar mycket hema så är det väldigt lätt hänt att man faller ner i dåliga vanor som kanske är bekväma och sköna, men som kan föra med sig långt ifrån önskvärda konsekvenser i övrigt. Om man exempelvis har för vana att svara på mail när man fortfarande ligger kvar i sängen, eller ta möten halvliggandes på soffan börjar hjärnar omedveten assosciera alla utrymmen i hemmet med arbete. Detta gör det inte bara svårare att koncentrera sig, utan det gör det även svårare att slappna av efter att man har arbetat. se därför till att du håller din kontorsyta för arbete och dina andra ytor i hemmet för avslappning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.