Genom att göra dina egna scheman och kalendrar så kan du skapa struktur i din vardag 

Idag så lever många av oss väldigt stressiga och intensiva liv. Möten ska hinnas med, barn ska hämtas och lämnas på fritids och aktiviteter och någonstans ska man också gärna hinna klämma in tid för träning och återhämtning. Genom att göra scheman och välplanerade kalendrar så kan man skapa struktur och ordning i sin vardag.  

Det är ingen hemlighet att många av oss lever liv som går på högvarv. Stress på jobbet kombinerat med familjeliv kan göra så att man känner sig överväldigad och som att man konstant skyndar från en aktivitet till en annan. Forskning har visat att man genom struktur och fokus i sitt liv kan minska på stress, samtidigt som man blir mer fokuserad, produktiv och lycklig. I den här texten kommer vi att redogöra för några smarta sätt som du kan skapa struktur i din vardag.  

Gör en kalender över planerade aktiviteter månadsvis 

Idag så är det många som har en kalender med sina inplanerade aktiviteter i telefonen. Detta är ett smidigt sätt att hålla koll på vad man ska göra under en månad, men det är inte det mest effektiva sättet som man kan använda sig av om man vill ha en överblick. Ett tips är istället att du skaffar en fysisk kalender att hänga upp på väggen hemma. Sedan kan du i lugn och ro sätta dig ner och fylla ut vad som ska göras. Köp tuschpennor i alla möjliga olika färger och färgkoda sedan aktiviteterna efter en förutbestämd färg.  

När man sätter sig ner och skriver ner alla aktiviteter så är det lättare att få en överblick och bättre förståelse kring vad man ska göra under en månad. Man kan också pussla omkring för att få en planering som är lättare att följa.  

Skriv upp ett schema för dagen varje morgon  

Om du känner att du konstant stressar runt varje dag så kan det vara klokt att ta några minuter varje morgon och sätta sig ner för att skriva upp ett schema med allting som ska göras. Detta kan till en början verka väldigt onödigt. Men faktum är att man genom att göra ett schema för varje dag kan få en otrolig trygghet och ett lugn i att man vet exakt vad man ska göra varje dag. 

Detta är inte någonting för alla, men är en metod som är väl värd att testa på innan man avfärdar den. Även här kan du färgkoda varje aktivitet. Detta gör schemat enklare att följa och du kan då understryka saker som är extra viktiga. Om du känner att du inte har tid för detta varje morgon så kan man fortfarande få ut väldigt mycket genom att göra det inför varje vecka. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.