Hur glasögon med blått ljus kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad framför skärmar och förbättra din ögonhälsa och sömn  

Har du svårt att fokusera på din datorskärm på kvällen? Har du svårt att sova på grund av det starka ljuset från din telefon eller bärbara dator? Om så är fallet kan du överväga att investera i ett par glasögon mot blått ljus. Blå ljusglasögon kan hjälpa till att minska ögontrötthet och förbättra sömnkvaliteten genom att filtrera bort skadligt blått ljus.  

Blåljusglasögon, eller Blue light glasögon som det heter på engelska, har varit popoulärt under en längre tid. Det finns en lång rad fördelar med att bära dessa framför en skärm, och vi kommer att gå igenom de viktigaste i den här texten.  

Vad är blått ljus? 

Blått ljus är en typ av synligt ljus som sänds ut från skärmar, till exempel datorer, smarttelefoner och tv-apparater. Detta ljus har en kortare våglängd än andra färger av ljus, och det är denna egenskap som gör det så skadligt. När blått ljus kommer in i ögat sprids det mer än andra ljusfärger, vilket kan skada näthinnan med tiden. Dessutom kan blått ljus störa din naturliga sömncykel genom att undertrycka produktionen av melatonin. 

 Detta kan leda till svårigheter att somna och att känna sig utvilad under dagen. Även om det inte finns någon enkel lösning på problemet med exponering för blått ljus finns det några saker du kan göra för att minimera din risk. Ett sätt är att ta regelbundna pauser och se till att alltid ha på sig ett par glasögon som skyddar mot blått ljus.  

Fördelar med att bära ett par glasögon mot blått ljus  

Blått ljus blir allt vanligare i våra liv. Det sänds ut från våra skärmar och apparater och kan ha skadliga effekter på vår hälsa. En av de mest kända farorna med exponering för blått ljus är ögontrötthet. Våra ögon är inte konstruerade för att stirra på skärmar under långa perioder, och det blå ljuset kan göra dem trötta och ansträngda.  

Att bära glasögon som blockerar blått ljus kan bidra till att minska ögontröttheten och skydda vår syn. Dessutom har blått ljus kopplats till ett antal andra hälsoproblem, bland annat sömnstörningar och humörsvängningar. Genom att bära glasögon som filtrerar bort blått ljus kan vi bidra till att minska vår exponering för dessa skadliga effekter. Det finns ett antal olika typer av glasögon för blått ljus på marknaden, så det är viktigt att välja ett par som passar dina behov. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.