Tre steg till bättre hälsa

Hälsan är inte längre prio 1 för många. De allra flesta människor har inte längre tid att stanna upp och tänka på sin egen hälsa. Detta leder till att många får problem på ett eller annat sätt. Dessa problem kan antingen vara fysiska eller psykiska. Har all stress i din vardag gett dig psykiska problem? Har du inte längre tid att laga riktig mat eller komma ut och motionera? Här kan du läsa om de tre enkla stegen som kan hjälpa dig att få en bättre hälsa, både psykiskt och fysiskt. 

Tre steg för bättre hälsa

Tänk på vad du äter

Äter du mycket snabbmat eller takeaway? Lagar du sällan din egen mat längre? Äter du godis och snacks flera gånger i veckan? Försök att komma ut ur dina dåliga vanor. Det är verkligen lätt att fastna i dessa kostfällor. Det kan tyvärr vara mycket svårare att ta sig ur dem när man väl har fastnat i dem. Det man kan göra är att börja med små förändringar i sin kost. Trappa ner på sötsaker och snacks. Försök att inte äta om du verkligen inte är hungrig. Laga mat som får dig att känna dig mätt i flera timmar. Variera din kost så mycket du kan för att se till att du får i dig allt du behöver. 

Rör på dig mer 

Gå ut och rör på dig mer ute i naturen. Den kan få dig att tänka mer positivt och få dig att glömma alla dina bekymmer. Att gå ut och röra på sig ute i naturen är inte bara bra för din fysiska hälsa. Det hjälper dig även att slappna av mentalt. Att se alla växter och djur leva sina liv och göra sitt kan vara riktigt bra för din psykiska hälsa. Hitta en plats i naturen som du tycker om. Försök att besöka denna åtminstone en gång om dagen. Du kan gå, springa eller cykla. Vad du gör spelar inte så stor roll. Det viktiga är att du kommer ut och njuter av det naturen har att erbjuda. Du kan läsa mer om naturens läkande krafter på blomtankar.se.

Naturen får dig att må bättre

Ge din hjärna en paus

Om du har svårt att mota bort negativa tankar eller ofta övertänker saker, kan du behöva ge din hjärna lite vila. Det innebär inte att du ska ta en extra tupplur. Du kan ge din hjärna en paus genom till exempel meditation eller liknande mentala övningar. Dessa övningar är en form av verktyg som kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad på nuet och få en bättre psykisk hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.